Határtalanul

2023-ban a 7.a és a 7.b osztály sikeres Határtalanul programon vett részt Horvátországban. A programról bővebben ezen a linken olvashatnak:

2022-ben a 7.a és a 7.b osztály sikeres Határtalanul programon vett részt Szlovákiában. A programról bővebben ezen a linken olvashatnak:

2018-2019-ben is sikeresen pályázott iskolánk a Határtalanul program keretében. Erdély – a kifogyhatatlan szépségek tárháza – újra ámulatba ejtette a diákokat és a pedagógusokat egyaránt. Beszámolónkat itt olvashatják. Köszönjük a fantasztikus élményeket! 🙂

2 kép-összeállításunkból az egyiket ezen a linken tekinthetik meg.

Emellett a támogatásból vásárolt írószerekről és a gyerekek által készített rajzos projektmunkákról készített képeket is megtekinthetik itt.

 

Hihetetlen élményekkel és tudással érkeztek haza a 2017-2018-as Határtalanul Program keretében Erdélyben járt 7. évfolyamos tanulóink.

Nagyon hasznos volt ez a pár nap, megtapasztalhatták, hogy távol Magyarországtól is sokan beszélnek magyarul, és őrzik hagyományainkat, amely apáról-fiúra száll.

Élményeikről tanulóink verset is írtak:

 

Erdélyi kirándulás

Első este megérkeztünk

A medvéktől nagyon féltünk.

Gábor Áron rézágyúja,

Megnéztük egy kapualjban.

Kopjafa és székelykapu,

De hiányzik anyu, apu.

Anna-tó az erdő mellett,

Ott a pulcsi nagyon kellett.

Kortársakkal fociztunk,

Közben jót is buliztunk.

Megkóstoltuk a borvizet,

Ami senkinek sem ízlett.

Múzeum és régi tárgyak:

Meglátogattuk a várat.

Hegyre fel, mert szép a táj!

Ez az ezeréves határ.

Jó levegő, napsütés,

Aztán egy kis kenyérsütés.

Pityóka a cipóban,

A cipó a pocakban.

Sajtkóstolás, felfaltam,

Áfonyás a lekvár, nyamm.

Élményekkel gazdagszunk.

A buszon biztos alszunk!

Erdélyország, puliszka,

Megyünk vissza a suliba.

A 2017/2018-as tanévben iskolánk újra elnyerte a „Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja” keretében kiírt pályázatot. Hetedikes diákjaink állami támogatással látogathatják meg Erdély gyönyörű vidékeit és ismerkedhetnek meg a külhoni magyarság életével, hagyományaival. A kirándulás időpontja: 2018. április 16-20.

A 2016/2017-es tanévben iskolánk hetedik osztályos tanulói a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja keretében az állam támogatásával osztálykiránduláson vettek részt  Románia magyarlakta területein 2017. április 24-28-ig, így személyes tapasztalásokat szereztek a külhoni magyarságról.

Képes beszámolónkat megtekinthetik ITT

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.