Nemzetközi erkélykoncertes kezdeményezés – a Kazinczyban is :)

Kedves Gyerekek! Kedves Kazinczys Családok!

A budapesti Zeneakadémia csatlakozott a párizsi és lyoni Conservatoire erkélykoncertes kezdeményezéséhez. Április 3-ától minden pénteken este 7 órakor Marc-Antoine Charpentier Te Deumának prelúdiumát szólaltatja meg az egyetem 1-1- oktatója erkélykoncerten. A darab meghallgatható itt:

https://www.youtube.com/watch?v=_E0fWXTeqe8&list=RD_E0fWXTeqe8&start_radio=1&t=7

A két francia zeneművészeti egyetem tájékoztatása szerint céljuk, hogy a remény, a szolidaritás és a közösségi értékek üzenetét terjesszék e nehéz időszakban.

Minden zenetanárt és zenei növendéket, profi és amatőr muzsikust hívnak, hogy péntekenként pontban este 7 órakor kiálljanak erkélyükre vagy ablakukhoz, és eljátsszák a pár perces prelúdiumot, de felvételről, illetve virtuális vagy tényleges együttesként is elő lehet adni a művet.

Mi, a Kazinczy Iskola Művészeti munkaközösségének tagjai arra buzdítjuk iskolapolgárainkat és családtagjaikat, hogy tanuljuk meg együtt furulyázni és énekelni – szolmizálva és szöveggel – Charpentier-nek ezt a darabját és péntekenként este 7 órakor adjuk elő mindnyájan, ki-ki a saját otthonában énekelve, furulyán vagy bármely más hangszeren, melyen játszani tanul, illetve tud.

A darab megtanulásához minden segítséget megadunk. Közzétesszük a kottákat, melyek alkalmasak arra, hogy furulyán, illetve énekelve mindnyájan elsajátítsuk a darabot. (A furulyára készült kotta hangneme eltér a zeneszerző által választott eredeti hangnemtől, hogy ne okozzon nehézséget furulyán eljátszani.)

Videófelvételeken mutatjuk be a művet furulyán és szolmizálva, valamint szöveggel énekelve. Gyakorló videókat teszünk közzé, a gyakorlás megkönnyítése és hatékonysága érdekében. Ezen felül lehetőség van skypon, illetve a TEAMS-ben, vagy más felületeken is a közös gyakorlásra.

A segédanyagok elérhetők itt:

https://drive.google.com/drive/folders/10NX0THKKJucA5AqTe6y5T8TqXfVploHs

Lehetőség van arra, hogy csak a főtémát tanulja meg valaki és adja elő, ha úgy érzi, a darab teljes hosszában meghaladja a türelmét. Az is nagyszerű teljesítmény és közös élmény, hisz együtt zenélhetünk.

Örömmel veszünk minden videót, mely a darab előadását mutatja be. Várjuk a felvételeket a kazisuli123@gmail.com e-mail címre. Kérjük, hogy az e-mailben, melyben elküldik a felvételt, nyilatkozzanak arról, hogy közzétehetjük-e a videót.

Ha bárkinek a gyakorlás során segítségre, konzultációra van szüksége, vagy egyszerűen csak szeretne együtt zenélni, szintén ezen az e-mail címen jelezzen. Itt Hegedűs Ági néni várja a leveleket és az elkészült videókat.

Kérdés, kérés, probléma esetén szintén ide írjatok.

Várunk benneteket!

                                               Barátsággal:

Budapest, 2020. április 15-én

                                                                       a Művészeti munkaközösség tagjai

Forrás:

papageno.hu

https://papageno.hu/intermezzo/2020/04/a-zeneakademia-is-csatlakozott-a-parizsi-es-lyoni-conservatoire-erkelykoncertes-kezdemenyezesehez/?fbclid=IwAR1_mzIqvdkJhNwPvak60aGlnquGbin4_c1k5AQQ_zfbCdyV34WOrn6S_gE

https://drive.google.com/file/d/1UQEVOdpieHBwmEq8i1ug4f2N0ZVwd6Jr/view?usp=sharing

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.