Az iskolai ügyelettel kapcsolatos fontos tudnivalók

Kedves Szülők!

A Tankerület levelét olvashatják az iskolai ügyelettel kapcsolatban:

Kedves Szülők!

Mint már Önök előtt is ismert a Magyar Kormány rendeletet adott ki a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása érdekében. A jogszabály kiemelten foglalkozik az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli digitális munkarend időtartama alatt a tanulók napközbeni felügyeletének megszervezésével. Különösen indokolt esetben – a szülő, illetve a törvényes képviselő kérelme alapján gondoskodunk a gyermekek napközbeni felügyeletéről.

Különösen indokolt esetnek számít, ha a szülő a járványügyi védekezés területén dolgozik, és gyermeke felügyeletét más módon nem tudja megoldani.  A gyermek felügyeletét tehát akkor tudjuk biztosítani, ha a szülő írásbeli kérelmet nyújt be  az intézmény vezetőjének. 

A kérelemnek tartalmaznia kell az indokokat – annak eldöntésére, hogy mi esik a „legszükségesebb eset” kategóriába támpontot jelenthet a munkáltató igazolása.

A Kormányrendelet 111/2021.(III.6) 2.§.-a elismeri azokat az erőfeszítéseket amelyet Önöknek a jelenlegi helyzet kezelésére tenniük kell-és természetesen mi is köszönjük a segítségüket. Köszönjük azért is, mert a jelenlegi helyzetben az iskolák is a járvány helyszínévé változtak, veszélyeztetve a gyermeküket, a családjukat és Kollégáinkat is.

Az intézményben dolgozók feladata most az, hogy a digitális térben segítsék gyermeküket, és ügyeljenek. Az ügyelet ideje alatt azonban nem tudnak órát tartani, így elmaradhatnak órák- és ezt mi nem szeretnénk.

Kérem, kérjük hát Önöket, hogy a tavaszi szünetig csak a legszükségesebb esetben kérjenek gyermekfelügyeletet. Mindenkinek az az érdeke, hogy minimálisra csökkentsük a találkozásokat- és persze azt is reméljük, hogy az oltásszám növekedése könnyebbséget jelent majd.

Tájékoztatjuk majd Önöket-segítve az Önkormányzat munkáját- arról is, hogy az ügyeletet kérő- illetve a szociálisan rászoruló ( otthon maradó)gyermek hogyan veheti igénybe a napi egyszeri étkezést.

Az iskolai ügyeleten csak egészséges, tünetmentes tanulókat fogadunk.

Tisztelettel: Tóth János Tankerület Igazgató

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.