COVID hírek és járványügyi intézkedések

Kedves Szülők és Gyerekek!

Tegnap, 2021. szeptember 22-én, két családtól is érkezett jelzés, hogy szülők COVID tesztje pozitív lett. A járványügyi hatóságot értesítettük és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a gyerekek kontaktszemélyeknek minősülnek, mivel egyikük sincs beoltva. (A beoltott gyerek akkor sem minősül kontaktszemélynek, ha a családjában fertőző beteg van, mert ő védett.) A szabály szerint a kontaktgyerekek a mintavételtől számítva 10 napig karanténra kötelezettek. Az osztályba járó többi gyerekre semmilyen korlátozó intézkedés nem vonatkozik.

Az érintett osztályok: a 3.b, 7.a, 8.c.

Kérjük, hogy a védekezés szabályainak betartására fokozottan ügyeljenek. A fertőtlenítő kézmosás mellett fontos az alábbi szabályok és ajánlás betartása:

  1. Az iskola területére beteg, a koronavírus tüneteit mutató személynek belépni TILOS!

A betegség tünetei a következők: láz, köhögés, orrfolyás, nehézlégzés, hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés zavara vagy hiánya – kevésbé jellemző tünetek, de szintén a vírus jelenlétére utalhatnak még – fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés.

  1. A gyerekek környezetében történt megbetegedéseket minden esetben jelezni kell a tanuló osztályfőnökének.
  2. Tekintettel arra, hogy a járványügyi védekezés elsősorban a védőoltás révén megszerezhető védettségre épül, javasolt, hogy mindenki, aki még nem oltatta be magát, minél hamarabb vegye fel a védőoltást.

 

Együttműködésükre számítunk és köszönjük.

  1. szeptember 23.                                         Üdvözlettel: Iskolavezetés

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.