Kedves Vladi! Várunk szeretettel! :)

„Az ember nem tud mindent szavakkal, de mindent tud a szívével.”

Márai Sándor

Kedves Gyerekek és Kollégák!

Valószínűleg mindnyájan értesültetek róla, hogy a hazánkkal határos Ukrajnában háború dúl. Sokan menekülnek Magyarországra felnőttek és gyerekek egyaránt, életüket mentve, a harcok elől.

Mindnyájunk felelőssége, hogy segítsük őket, akik elszakadtak az otthonukból és semmi kapaszkodójuk nincsen, csak az emberségre, az együttérzésre számíthatnak.

Ebben Ti, kazinczys iskolapolgárok igazán nagyszerűek vagytok! A háború kezdetén a Segítség Köve Alapítvány felhívására azonnal rengeteg hasznos adománnyal segítettetek. Ezen a héten készítitek a szeretet borítékokat a pályaudvarokon lévő gyerekeknek.

Most annak jött el az ideje, hogy befogadjunk egy fiút, aki az édesanyjával és a nővérével menekült el a háború elől. Neki iskolára van szüksége, hogy tanulhasson és társak vegyék körül.

Nem tudjuk biztosan még, hogy pontosan mikor tud iskolába jönni, mert most intézik a papírjait. Elképzelhető, hogy már csütörtökön közöttünk lesz. Úgy tűnik, hogy az 5.b osztályba fog járni, mert oda három olyan tanuló is jár, akik beszélnek ukránul, így nagyban tudnának segíteni neki a beilleszkedésben és tanulásban. Azt nem tudjuk, meddig lesz velünk, ez attól függ, hogyan alakul a háborús helyzet.

Vladi nem beszél magyarul, csak egy kicsit angolul, így nem lesz könnyű dolga, de biztos, hogy tőletek minden segítséget megkap majd.

Kérjük, fogadjátok őt szeretettel, megértéssel, igyekezzetek segíteni, hogy jól érezze magát nálunk, hogy vigaszt találjon abban a nagyon nehéz helyzetben, amibe ez a háború őt és a családját sodorta.

A Ti hatalmas szívetekkel ebben nem lesz hiba!

  1. március 30.

Köszönettel az Iskolavezetés

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.