Iskolai pszichológusaink bemutatkozása :)

Iskolapszichológusi munka:

Iskolapszichológusként különböző pszichológiai eszközökkel, elfogadó és támogató hozzáállásunkkal segítjük a diákok pszichés jóllétét, a pozitív iskolai légkör fenntartását és a pedagógiai munka hatékonyságát. 

A pszichológiai tanácsadás, pszichés megsegítés lehet egyszeri, vagy akár több alkalmas, és rendszeres is az adott problémától függően. Emellett konzultáció szükséges a szülőkkel és pedagógusokkal, aminek célja a gyermekkel kapcsolatos aktuális tennivalók egyeztetése, nevelési elvek, szabályok tisztázása, esetleges továbbirányítás szükségességének megbeszélése.

A tanulókkal nemcsak egyénileg, hanem csoportos formában is foglalkozunk. Csoportos foglalkozásokon lehetőség nyílik arra, hogy a diákok önismeretükben, társas készségeikben, stresszel való megküzdésükben, konfliktuskezelésükben fejlődjenek.

Az iskolapszichológiai konzultációt kezdeményezhetik a pedagógusok, a diákok és/vagy a szülők is, de a szülő beleegyezésére minden esetben szükség van.

Fontos tudnivaló, hogy a konzultáció nem jelent pszichoterápiát sem a gyerek, sem a család vonatkozásában, arra a pedagógiai szakszolgálatnál van mód előjegyzés alapján.

A gyerekekkel való személyes munkánk előfeltétele mindkét gondviselő hozzájárulása és közreműködése.

Munkánkat az iskolapszichológusok szakmai protokollja és a pszichológusok etikai kódexe alapján végezzük.

Forduljanak hozzánk bizalommal.

Elérhetőségek:

Az iskola telefonszámán: +3612782140 / +3614252415

Kun Zsuzsa 

pszichologus.kfai@gmail.com

Hétfő-szerda: 8:00 – 14:00

 Molnár-Gábor Dalma 

iskolapszichologus.kfai@gmail.com

Kedd-csütörtök: 8:00 – 14:00

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.